Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néhány kép

Fotó tár


A Limeqvát (Eustis)


Ezt a meglehetősen lassan növekvő kis növényt tavaly vásároltam. Nehézkesen nő, viszont nagyon sokat terem. Gyümölcsei lédúsak, és élvezetesek. Sok mag van a gyümölcsben.


Citrus aurantium salicifolia 2010-es oltvány

A fűzlevelű keserű narancs, nagyon könnyen oltható, mivel erőteljes növekedésű, évente egy métert is képes nőni.

Citrus medica maxima első éves dugvány "aprócska" termése

Nem kell megszabadítani a növényeinket az első terméseiktől. Ez a márciusi dugvány, augusztusra ezt a gyümölcsöt hozta. Igaz, hogy decemberben el is dobta, de ez a természetes folyamat. Ez által az ágai is felerősödtek. Enyhe visszametszéssel a bokrosodás fokozható!

Második éves Citrus Bergamia "Fantastico" oltvány

Jó vízáteresztésű erősen horzsaköves talajban van, ezt a növényt a Tintori cégtől vásároltam, mivel a bergamott ssp. nem olyan robosztus növekedésű, mint a "fantastico". Ez a növény határozottab, és bőtermőbb, mint az alapfaja.

Limonmedica Bajura

Meglepetésemre egy igen kellemes ízű citrusféle, főleg ha hagyjuk állni két hétig. Igen illatos elég nagy fajta. Ez a növény a hőingadozásra kényes. Nálam is minden évben a levelei 2/3-ad részét ledobálja, de semmi gond tavasszal újra erőteljes életnek indul.

Citrus hysrix, Papeda

Elég gyorsan bokrosodva vízszintes irányban nő, termései ehetetlenek, de leveleinek különös aromája van. Én teának nagyon szeretem a szárított leveleit. Ez egy három éves oltvány amely hasítékoltással készült.

A hetedik éves Fortunella margarita kis fa.

Téli virágzás

sinensis virágzás után

Limonmedica

Bergamott Fantastico

Kicsike volt még mikor vásároltam, és lassú növekedése ellenére 2010 ben ilyen hatalmas lett. Nem fűtök neki télen, most is tele van gyümölcsökkel.

A narancs virágzás utáni növekvő termése (2010)


Grapefruit

sárga grapefruit

Buddha keze

Féléves Buddha keze dugvány

Fortunella margarita virágzásban

Kétéves Buddha keze vírágzik

Limonmedica